Edifici de la Creu Roja de Barcelona

Flexibilitat. Un concepte clau per dissenyar i adaptar el control a les necessitats de l’edifici.

Com a Platinum Partner de Loxone, hem planificat i executat aquest projete, oferint al client tenir a les seves mans el màxim control de l’edifici: capacitat de modificació de consignes i valors objectiu, visualització de l’estat dels diferents sistemes i recepció d’alertes si hi hagués qualsevol incidència.

L’automatització i integració permet al client poder despreocupar-se del funcionament diari dels diferents sistemes, com per exemple els de climatització i renovació d’aire, entre altres.

Renovació d’aire

Dues Unitats de Tractament d’Aire (UTA) son les encarregades d’executar la renovació de l’aire en les diferents zones de l’edifici. Els responsables del projecte buscaven un control estricte de la qualitat de l’aire, per això es van instal·lar sensors de CO2 i fàcilment desde la App es recull el nivell de ppm que es desitja com a màxim a cada espai.

Segons la zona i la seva activitat, s’estableixen diferents límits. Si el nivell de ppm s’aproxima al límit establert, s’activa automàticament la renovació de l’aire.

Aquesta funció es especialment valorada per les sales de formació, on es concentra el major número de persones en un menor espai, i en les zones d’oficina, on els treballadors estan un major número d’hores i és important que la qualitat de l’aire sigui correcte. Aquest és un punt important per la salut dels treballadors.

Sistema fotovoltaic integrat

Es van instal·lar plaques fotovoltaiques integrades al sistema Loxone a través de l’inversor Ingeteam i el protocol Modbus per controlar els comptadors elèctrics. L’energia que es genera permet que el cost de funcionament d’aquests comptadors sigui l’òptim.

Control dels consums d’aigua

En un edifici amb les dimensions que té l’edifici de la Creu Roja, qualsevol incidència pot suposar un important gasto econòmic i/o energètic. Gràcies a un comptador amb sortida de impulsos, es controla el consum d’aigua.

Si hi hagués algun problema en les cisternes dels sanitaris, o es detectés qualsevol altra incidència referent al consum d’aigua, el sistema tanca automàticament la presa i alerta als responsables de manteniment.

Missatges a través dels altaveus

Sales d’atenció personalitzada

La funció “Text-to-speech” del Music Server de Loxone és una de las principals protagonistes en aquest projecte.

L’edifici de la Creu Roja disposa de vàries sales d’atenció personalitzada on es reuneixen diferents grups de persones que poden necessitar assistència o assessorament per part del personal de la entitat.

Si en alguna ocació hi hagués un problema, i l’assistent necessités ajuda, pot polsar el “botó de pànic” que es troba a la sala. Al prémer aquest botó, un missatge de text es reprodueix pels altaveus de determinades zones, informant de l’alerta corresponent i personal responsable acudeix inmediatament.

Sortides d’emergència

Quan es produeixen alertes de funcionament de l’edifici, també s’utilitza la funció “text-to-speech”. Quan falten alguns minuts per tancar l’edifici a les 22:00h, es reprodueix un missatge recordatori a les diferents zones.

Així mateix, si s’obren les portes de sortida d’emergència sense consentiment o les portes d’accés porten massa temps obertes, també es notifica.

Il·luminació

El control de la il·luminació en la façana interior, en les zones de pas i els cartells externs, es gestiona segons un nivell de lluminositat i un horari de tancament.

Els sensors de lluminositat instal·lats faciliten la complerta automatització d’aquesta part, fent que el personal encarregat no hagi de preocupar-se per res al respecte.

Opinió del client

“El plantejament d’un projecte mai és fàcil. La gran capacitat del sistema en adaptar el control de la forma com volíem, fou en un inici, summament sorprenent i gràcies a la professionalitat de l’equip de 9Habitat, vam concretar exactament com definir els nostres objectius. L’execució i els resultats del projecte han estat excel·lents.”

Carles Vidal

Director Serveis Generals, Creu Roja

Mitjans de comunicació

Alimarket
Domótica • CASADOMO
Logo-Loxone-green-RGB-L