• by Transposh - translation plugin for wordpress

AUTOMATITZACIÓ EDIFICI  CREU ROJA - BARCELONA.

RENOVACIÓ D'AIRE

Dues unitats de tractament de l'aire (UTA) són les encarregades d'executar la renovació de l'aire a les diferents zones de l'edifici. Els responsables del projecte buscaven un control estricte de la qualitat de l'aire, per la qual cosa es van col·locar sensors CO2 i fàcilment des de l'App s'escull el nivell de ppm que es vol com a màxim a cada estança.

Segons la zona i la seva activitat, sestableixen diferents valors límit. Si el nivell de ppm s'acosta al límit establert, la renovació de l'aire s'activa automàticament.

SISTEMA FOTOVOLTAIC INTEGRAT

S'hi van instal·lar plaques fotovoltaiques integrades amb el sistema Loxone a través de l'inversor Ingeteam i el protocol Modbus per controlar els comptadors elèctrics. L'energia generada permet que el cost de funcionament d'aquests comptadors sigui l'òptim.

CONTROL DELS CONSUMS D'AIGUA

En un edifici amb les dimensions que té l'edifici de la Creu Roja, qualsevol incidència pot suposar una important despesa econòmica i/o energètica. Gràcies a un comptador amb sortida d´impulsos, es controla el consum d´aigua.

Si hi hagués algun problema a les cisternes dels sanitaris, o es detectés qualsevol altra incidència referent al consum d'aigua, el sistema tanca automàticament la presa i alerta els responsables de manteniment.

MISSATGES A TRAVÉS DELS ALTAVEUS

SALES D'ATENCIÓ PERSONALITZADA:

La funció “Text-to-speech” del Music Server de Loxone és una de les principals protagonistes en aquest projecte.

L´edifici de la Creu Roja disposa de diverses sales d´atenció personalitzada on es reuneixen diferents grups de persones que puguin necessitar assistència o assessorament per part del personal de l´entitat.

Si alguna vegada hi hagués un problema, i l'assistent necessités ajuda, pot prémer el “botó del pànic” que es troba a la sala. En prémer aquest botó, un missatge de text es reprodueix pels altaveus de determinades zones, informant de l'alerta corresponent i el personal responsable hi acudeix immediatament.

SORTIDES D'EMERGÈNCIA:

Davant d'alertes de funcionament de l'edifici, també s'utilitza la funció “text-to-speech”. Quan falten uns minuts per tancar l'edifici a les 22.00 h, es reprodueix el missatge recordatori a les diferents zones.

Així mateix, si s'obren les portes de sortida d'emergència sense consentiment o les portes d'accés fa massa temps que estan obertes, també es notifica.

IL·LUMINACIÓ:

El control de la il·luminació a la façana interior, a les zones de pas i els rètols externs, es gestiona segons un nivell de lluminositat i un horari de tancament.

Els sensors de lluminositat instal·lats faciliten la completa automatització d'aquesta part, fent que el personal encarregat no s'hagi de preocupar diàriament per res.