AUTOMATITZACIÓ EDIFICI CREU ROJA – BARCELONA.

[vc_empty_space height=”60″]

RENOVACIÓ D’AIRE

Dues unitats de tractament de l’aire (UTA) són les encarregades d’executar la renovació de l’aire a les diferents zones de l’edifici. Els responsables del projecte buscaven un control estricte de la qualitat de l’aire, per la qual cosa es van col·locar sensors CO2 i fàcilment des de l’App s’escull el nivell de ppm que es vol com a màxim a cada estança.

Segons la zona i la seva activitat, sestableixen diferents valors límit. Si el nivell de ppm s’acosta al límit establert, la renovació de l’aire s’activa automàticament.

[vc_empty_space height=”35″]

SISTEMA FOTOVOLTAIC INTEGRAT

S’hi van instal·lar plaques fotovoltaiques integrades amb el sistema Loxone a través de l’inversor Ingeteam i el protocol Modbus per controlar els comptadors elèctrics. L’energia generada permet que el cost de funcionament d’aquests comptadors sigui l’òptim.
[vc_empty_space height=”35″]

CONTROL DELS CONSUMS D’AIGUA

En un edifici amb les dimensions que té l’edifici de la Creu Roja, qualsevol incidència pot suposar una important despesa econòmica i/o energètica. Gràcies a un comptador amb sortida d´impulsos, es controla el consum d´aigua.

Si hi hagués algun problema a les cisternes dels sanitaris, o es detectés qualsevol altra incidència referent al consum d’aigua, el sistema tanca automàticament la presa i alerta els responsables de manteniment.

MISSATGES A TRAVÉS DELS ALTAVEUS

SALES D’ATENCIÓ PERSONALITZADA:

 

La funció “Text-to-speech” del Music Server de Loxone és una de les principals protagonistes en aquest projecte.

L´edifici de la Creu Roja disposa de diverses sales d´atenció personalitzada on es reuneixen diferents grups de persones que puguin necessitar assistència o assessorament per part del personal de l´entitat.

Si alguna vegada hi hagués un problema, i l’assistent necessités ajuda, pot prémer el “botó del pànic” que es troba a la sala. En prémer aquest botó, un missatge de text es reprodueix pels altaveus de determinades zones, informant de l’alerta corresponent i el personal responsable hi acudeix immediatament.

SORTIDES D’EMERGÈNCIA:

 

Davant d’alertes de funcionament de l’edifici, també s’utilitza la funció “text-to-speech”. Quan falten uns minuts per tancar l’edifici a les 22.00 h, es reprodueix el missatge recordatori a les diferents zones.

Així mateix, si s’obren les portes de sortida d’emergència sense consentiment o les portes d’accés fa massa temps que estan obertes, també es notifica.

IL·LUMINACIÓ:

 

El control de la il·luminació a la façana interior, a les zones de pas i els rètols externs, es gestiona segons un nivell de lluminositat i un horari de tancament.

Els sensors de lluminositat instal·lats faciliten la completa automatització d’aquesta part, fent que el personal encarregat no s’hagi de preocupar diàriament per res.